Etusivun sisältöä ei ole vielä luotu.

Ihmisten kokoisille ideoille

Katso video

Halosenrantaan Kemijärvelle on syntynyt upea kotigalleria. Galleriaa emännöi taiteilija Pirkko Mäkelä- Haapalinna, joka muutti takaisin lapsuuden maisemiinsa muutama vuosi sitten. Vanha Kaltiokummun tila – Rantalanakin tunnettu – tarjosi luonnonläheisen ja inspiroivan ympäristön taiteilijalle. Pirkon avustuksella hänen miehensä Ilkka kunnosti talon galleriaksi, joka tarjoaa monipuolisen mahdollisuuden yritystoiminnalle. Lue Pirkon tarina

Uutta ja ajankohtaista

Leader-ryhmä esittelyssä

Leader verkossa

21. 03. 2016.
Somerolainen metallikonepajayritys on Leader-rahoituksen konkari

Somerolainen metallikonepajayritys Mekelex Oy on kokenut Leader-rahoituksen hakija, sillä käynnissa on jo viides Leader-rahoitusta saanut investointi. Lue tästä lisää!

09. 02. 2016.
Leader-raha tulee läheltä

Leader-rahoitus sopii aloittavalle yrittäjällekin. Asiointi voi olla helpompaa ja kynnys matalampi, kun raha tulee läheltä. Lue yrittäjän oma kertomus tästä.

28. 01. 2016.
Kotikansainvälisyys Rieska-Leaderin mausteena

Kansainvälistyminen ja monikulttuurisuus on Rieska-Leaderin alueella yksi painopiste uudella ohjelmakaudella. Perinteisten kansainvälisten rajojen yli suuntautuvien hankkeiden ohella uutena mausteena on kotikansainvälistyminen.

Ladataan Facebook feediä...
Koillismaa, Pohjois-Pohjanmaa
Koillismaan Leader ry toimii Kuusamossa,Taivalkoskella ja Posiolla. Noin 24 000 asukkaan Koillismaa on tunnettu matkailijoita houkuttelevasta luonnostaan, vahvasta alkutuotannosta sekä omaleimaisesta kulttuuristaan. Kaikkia näitä olemme kehittäneet vuodesta 1999 lähtien, jolloin Myötäle ry, nykyinen Koillismaan Leader ry, perustettiin Leader-työtä varten. Myös alueen kylien ja erilaisten paikallisyhteisöjen kehittäminen on olennainen osa toimintaamme. Sekä monivuotiset kehittämishankkeet että pieniä investointeja kokoavat koordinointihankkeet ovat olleet työkaluina maaseudun viihtyvyyttä, osaamista ja toimintaympäristöjä kehitettäessä.

Maaseutu.fi:n Leader-osiosta löydät viralliset dokumentit ja voit osallistua keskusteluihin

Sosiaalisessa mediassa:

Toimintatapa pähkinänkuoressa:

Leader on toimintaa neuvontaa & rahoitusta paikkakunnan parhaaksi

Leader-rahoitus

Paikalliset päättävät alueensa yhteisöjen ja yritysten ideoiden rahoittamisesta. Leader-tuki muodostuu EU:n, valtion ja kuntien rahoituksesta.

 

Leader-rahoitus»

Leader-neuvonta

Leader-ryhmät neuvovat ideoiden kehittelyssä ja valmistelussa hankkeiksi.

 

 

Leader-neuvonta»

Leader-toiminta

Leader-ryhmät kannustavat asukkaita kehittämään omaa elinympäristöään. Ryhmän toimintaan voi kuka tahansa osallistua.

 

Näin Leader-ryhmä toimii»

Onko sinulla paikkakuntaa parantava idea? Etsitkö sille rahoitusta?

Tule mukaan Leader-toimintaan

Löydä lähin yhteyshenkilösi »